La fira de Baselworld

La fira de Baselworld


Baselworld, la fira de joieria i rellotgeria més antiga i gran que existeix acull cada any a gairebé 100.000 visitants, els quals, arribats de tots els racons del món, busquen descobrir les novetats dels rellotgers, joiers i pedrers més cèlebres del panorama internacional. Per a Frasquet Joiers és, des dels nostres inicis, una cita imprescindible, perquè ens permet seleccionar per a vosaltres les millors peces dels més famosos creadors del món.

Any rere any, acabada d’estrenar la primavera, la ciutat de Basilea (Suïssa) es vesteix de gala per a obrir les portes de Baselworld. Avui dia, els més de 2.100 expositors de tot el món reben als visitants en un ambient de luxe i sofisticació. Però no sempre va ser així… I és que els inicis de Baselworld es remunten a més de… 200 anys!

Els inicis de Baselworld

L’esdeveniment de Basilea va néixer com un mercat de rellotges. Durant el cru hivern suís, les terres de cultiu s’entapissaven de neu, la qual cosa impedia treballar la terra. Llavors els pagesos suïssos ocupaven el seu temps a fabricar els seus propis rellotges a casa i, abans que arribés l’anhelada primavera, es reunien a Basilea per a aconseguir vendre les seves creacions a la gent local i la que estava de pas. Amb l’intercanvi de béns per “peces de temps” adquirien inputs per a arrencar les seves produccions agrícoles.

La fira de Baselworls, la més important del món en joieria i rellotgeria


Aquest esdeveniment va anar evolucionant al mateix temps que ho feien la indústria rellotgera i joiera. En 1931 es va realitzar el primer pavelló exclusivament de rellotgeria local. Malgrat la fractura que va tenir la regió en la Segona Guerra Mundial, la fira va mostrar-se ferma consolidant-se encara més. En 1972 l’esdeveniment va trencar fronteres i va convidar a expositors de països europeus com Itàlia, Alemanya, Gran Bretanya i França, convertint-se així en la fira de rellotgeria i joieria més important del continent. I… allà vam estar nosaltres! El primer any que s’obrien les portes a la resta d’Europa, un curiós i ambiciós d’aprenentatge Franscisco Frasquet va plantar la seva tenda de campanya en els camps que envoltaven la fira, com feien llavors tots els visitants, i va gaudir d’una experiència única: la de tenir accés a tots els creadors, diamanters, rellotgers i pedrers del món. I, des d’aleshores, o ell mateix o els seus descendents no hem faltat a ni una sola edició!

Baselworld, una cita imprescindible

A Frasquet Joiers pretenem continuar oferint unes joies de tendència tan sofisticada com actual, i considerem que Baselworld és, any rere any, una gran font d’inspiració que ens dóna accés a les idees (i als proveïdors!) de tot el món. Aquesta inspiració ens és bàsica, també, per enriquir la marca la nostra pròpia marca de joies, Mimoh, en la que volquem tota la nostra passió per la creació intentant crear petites obres d’art.

Solitaris de la marca Mimoh Joyas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *