5 consells per a que les teves joies brillin eternament

Cada joia té un valor clar, invariable i intrínsec i un altre valor, sempre més important, que se suma al primer en el moment que es regala. Perquè una joia pot ser una petició de mà, una mostra d’amor filial, un agraïment a un mateix, una promesa de compromís etern. I cadascun d’aquests moments màgics els hem de conservar-los per sempre. Per això, aquí van uns consells sobre com mantenir les joies en perfecte estat. Eternament.

Unes arracades d’or, un anell de plata, un penjoll de pedra preciosa… Joies n’hi ha de molts tipus i materials, i és veritat que a cada grup cal tractar-lo amb una certa distinció. Hi ha, no obstant això, unes regles comunes que us valdran per a mantenir qualsevol tipus de joia com la primera vegada que va resplendir sota la vostra mirada. Respectar-les rigorosament és assegurar-les la lluentor eterna.

1.- CADA JOIA TÉ UN LLOC CONCRET

Abans de tenir una joia, sempre hauríem de tenir un joier folrat interiorment amb un material suau, perquè el guardat correcte és imprescindible per a la cura de les teves joies. L’or és un metall tou que es ratlla amb facilitat, per això, tenir les teves joies organitzades farà que romanguin com el primer dia. Cal posar especial atenció en les joies amb diamants perquè, aquests, rauen tots els metalls i la resta de pedres: és millor guardar-los per separat, en una bosseta de vellut o en la seva caixa original. Respecte a les cadenes, és una bona idea embolicar cadascuna en un paper de seda per a evitar que s’emboliquin. Una petita astúcia per a finalitzar: unes boletes anti-humitat en el joier faran que l’ambient sigui el menys corrosiu possible.

2.- LA NETEJA CORRECTA

Una bona neteja és essencial, però mai amb productes químics! Aigua i un sabó el més natural possible i de PH neutre seran més que suficient. Veuràs que després d’assecar-les amb una tela suau quedaran perfectes. Si tens alguna pedra el poder energètic de la qual vols revitalitzar, aquí un consell no tan basat en la ciència com en la saviesa popular: renta-les en l’aigua corrent d’un riu, posant-hi la màxima consciència . Veuràs com brillen de nou amb més intensitat!

3.- A LES JOIES NO ELS AGRADA FER ESPORT

Segurament tens alguna joia que portes tant sovint que sembla que formi part de tu, i per això oblides treure-te-la en els moments en els quals deuries. Un d’aquest és el moment de fer esport, perquè, a més de que la suor és àcida i pot danyar els metalls, evitaràs els probables cops que danyarien el metall o afeblirien els encastos. A la llarga podrien fins i tot perdre alguna pedra.

4.- LLUIR JOIES A LA PLATJA: BONIC, PERÒ GENS BO

Que ens encanta lluir alguna joia estiuenca, acolorida i atrevida, que realci el bronzejat sota el nostre barret de ràfia a la vora del mar, això és innegable. No et demanarem que no ho facis, però sí que recordis llevar-te-la en el moment del bany. La sal i el clor (en el cas de la piscina) poden danyar de manera irreversible el color dels metalls i diamants.

5.- ELS COSMÈTICS I LES JOIES: JUNTS, PERÒ NO BARREJATS

Els químics dels productes cosmètics, els perfums o fins i tot del gel de dutxa, per suaus que siguin, poden provocar que l’or de les teves joies es vagi enfosquint amb el temps. Per a evitar-ho és aconsellable seguir l’ordre correcte: utilitza primer els teus cosmètics (gel, cremes, olis, maquillatges) i posa’t les teves joies al final; com a estrelles que són, els agradarà fer-se de rogar i brillaran amb intensitat molt més temps.

Seguint aquests consells, no només els diamants seran eterns!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *